-
Osorio-Díaz, P., Bello-Pérez, L. A., Agama-Acevedo,
E., Vargas-Torres, A., Tovar, J., and Paredes-López,
O. (2002). In vitro digestibility and resistant starch content
of some industrialized
commercial beans (Phaseolus vulgaris L.). Food Chem. 78, 333-337.
-
Vargas-Torres, A., Osorio-Díaz, P., Tovar, J., Islas Hernández,
J.J., Agama Acebedo, E. y Bello Pérez, L.A. (2004). Composición
química, biodisponibilidad del almidón y fracción
indigestible del fríjol común. (Phaseolus vulgaris
L.). Biótica. 1, 163- 173.
-
Vargas-Torres, A., Osorio-Díaz, P., Tovar, J., Paredes-López,
O., Ruales, J., Bello-Pérez, L.A. (2004). Chemical Composition,
Starch Bioavailability and Indigestible fraction of Common Beans
(Phaseolus Vulgaris L.). Starch/Stärke. 56, 74–78.
-
Vargas-Torres, A., Osorio-Díaz, P., Islas-Hernández,
J.J., Tovar, J., Paredes-López, O. and Bello-Pérez,
L.A. (2004). Starch bioavailability of five cooked black bean
(Phaseolus Vulgaris L.) varieties. Journal of Food Composition
and Analysis.
17, 605-612.
-
Vargas-Torres, A., Bello Pérez, L.A., Osorio-Díaz,
P., Islas Hernández, J.J. y Agama Acebedo, E. (2005). Digestibilidad
in Vitro del almidón de cinco variedades de fríjol
negro (Phaseolus vulgaris L.) cocido y almacenado. Biótica.
2, 171- 181.
-
Bello-Pérez, L.A., González-Soto, R.A., Sánchez-Rivero,
M.M., Gutiérrez-Meraz, F. y Vargas-Torres,
A. (2006).
Extrusion of starches from non-conventional sources for resistant
starch production.
Agrociencia. 40, 441-448.
-
Zamudio-Flores, P. B., Vargas-Torres, A., Pérez-González,
J., Bosquez-Molina, E., Bello-Pérez, L.A. (2006). Films Prepared
with Oxidized Banana Starch: Mechanical and Barrier Properties. Starch/Stärke.
58, 274–282.
-
Vargas-Torres, A., Osorio-Díaz, P., Agama-Acevedo, E., Morales-Franco,
L. y Bello-Pérez, L.A. (2006). Digestibilidad del almidón
en diferentes variedades de fríjol (Phaseolus vulgaris
L.). Interciencia. 31, 881-884.
-
Vargas-Torres, A., Zamudio-Flores, P.B., Salgado-Delgado, R., y Bello-Pérez,
L.A. (2007). Morphological, Thermal, and Mechanical Studies
of Film Elaborated with the Blend Low-Density Polyethylene and
Chemical-Modified
Banana Starch. Journal of Applied Polymer Science. 106, 3994-3999.
-
Zamudio-Flores, P.B., Bello-Pérez, L.A., Vargas-Torres,
A.,
Hernández-Uribe, J.P., y Romero-Bastida, C.A. (2007).
Partial characterization of films prepared with oxidized banana
starch. Agrociencia.
41, 837-844.
-
Aparicio-Saguilan, A., Sáyago-Ayerdi, S. G., Vargas-Torres,
A., Tovar, J., Asencio-Otero, T.E. y Bello-Pérez, L.A.
(2007). Slowly digestible cookies prepared from resistant starch-rich
lintnerized
banana starch. Journal of Food Composition and Analysis. 20,
175-181.
-
Vargas Torres, A., Zamudio-Flores, P.B., Salgado-Delgado, R. y Bello-Pérez,
L.A. (2008) Biodegradation of low-density polyethylene-banana
starch films. Journal of Applied Polymer Science. 110, 3464-3472.
-
Zamudio-Flores, P.B., Vargas-Torres, A., Salgado-Delgado, R., y Bello-Péres,
L.A. (2008). Caracterización parcial química y física
de almidones doblemente modificados de plátano para su aplicación
en películas degradables. ALIMENPACK. 21-25.